Så, jag hittade en app som jag kan publicera blogginlägg från telefonen. Provar om det fungerar från sängen 🙂

Följande fall hittade jag den senaste veckan. Antingen finns det brister i utformningen i form av dubbla budskap. Eller så är det bara jag som är lite trög.

Knappsatsen är från Max självbetjäningsstation. Det måste varit svårt att byta knapparna på knappsatsen, men varför var det svårt att ändra tecknen i mjukvaran som sköter displayen? Lappen syftar väl till att möjliggöra köpet, men jag tycker nog att lösningen var för dålig för att accepteras i en helhet som i övrigt är mycket trevlig och rätt så enkel att bruka. Jag tror att jag blir förvirrad av att tecknet på avbrytknappen påminner om kontovalet i displayen och att klisterlappens färg också korrelerar med färgen på avbryt. Jag måste hejda en impuls som kommer avbryta mitt köp.

Det andra fallet är från Apoteket på Klarabergsgatan. Visserligen var jag där tidigt på morgonen och kanske ännu inte fått i mig kaffe, men det ska väl inte behövas för att förstå? Det tog i allafall tio sekunder av eftertanke innan jag förstod att jag borde trycka på knappen för att få mitt recept expedierat. Problemet ligger i att påståendet på den stora skylten bara gäller efter kl 23:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*