Så då är jag föräldraledig med min dotter Celine. Första dagen startade ambitiöst med laktosfri latte med en damsugare på lugnets kafé.

Fick en halvtimma med adminmanualen inför epicertet nästa vecka (bäst att göra det nu medans hjärnan fortfarande tänker jobb). Förberedde kvällsmaten genom att hacka lök, riva paresan, fixa en bönsallad och plocka fram alla torra ingridienser till köttfärssåsen. Det tog så lång tid att jag fick skippa lunchen (nåja, tre salamimackor med tomat blev det).

Bönsallad

  • Frysta gröna böner
  • Svarta oliver (kärnade ur mina)
  • Rödlök
  • Vitvinsvinäger
  • Svartpeppar

Bolognese

Börja med att bryna:

  • Gul lök (finhackade)
  • Tomatpuré
  • Timjan (mycket, stöt i mortel innan du lägger i)
  • Olivolja
  • Vitlök

Lägg över i separat burk.
Häll på rött vin och
lägg i två-tre lagerblad.

Stek köttfärsen. Krydda med vitpeppar och salt. Häll i tomatkross när köttet är stekt. Blanda i lökröran. Låt puttra ett tag så att en det vätska försvinner. Servera med spagetti och riven parmesan.

Å använd sked istället för kniv när du käkar spagetti. Du klarar det!

Servera med grönsallad och gärna bönsallad. Vitt bröd doppat i olivolja och balsamvinäger passar fint till vinet som nu är lagom luftat och kallt om du kom ihåg att sätta det i kylen.

Vin

Posted in Mat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*